Blogi siivousalasta ja sen ammattilaisista

« Back to Home

Toimistosiivous lisää viihtyvyyttä ja työhyvinvointia.

Julkaistu

Säännöllisin väliajoin tehtävällä toimistosiivouksella on suora yhteys toimiston työntekijöiden viihtyvyyteen. Pölyn kerääntyminen ja roskainen työtila ei luonnollisestikaan ole mukava työskentelyyn. Puhdas ympäristö ja hyvä sisäilma lisäävät siis viihtyvyyttä merkittävästi. Kaikki toimistot eivät ole samanlaisia. Sinunkin kaupungistasi löytyy monenlaisia toimistoja ja jokaiselle on hyvä suunnitella erikseen millainen toimistosiivous palvelee parhaiten. Jokainen toimisto tarvitsee tiloihin ja niiden käyttöön sopivan määrän siivousta sillä siivouskohteet eroavat suuresti. Toimistojen neliömäärät voivat erota sadoista neliöistä moni kerroksisiin rakennuksiin. Mahtavaa että löysit blogimme pariin! Jos kilpailutat yrityksellesi siivouspalvelua olet löytänyt oikeaan paikkaan. 

Toimistosiivous kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Harkitessasi toimistosiivousta tiloihisi, saatat miettiä mitä sisältyy normaalin toimistosiivouksen. Tahdonkin selventää tätä asiaa ja haluamme lukioidemme hyödyksi julkaista luettelon siitä mitä yleisimmin toimistosiivous sisältää ja myös listaus siitä mikä lasketaan erikseen laskutettaviin palveluihin. Emme tietenkään voi puhua kaikkien siivousyritysten puolesta. Nämä asiat kannattaa pitää mielessä kun kilpailutat siivouspalveluita ja ohjeet on tarkoitettu suuntaa antaviksi. Toimistosiivouksen pääpiirteet ovat yleensä samat ja ne voidaankin jakaa karkeasti kolmeen eri osaan:
Toimistohuoneiden siistiminen:
-Pöytätasot pyyhitään kostealla sekä muut tasopinnat pyyhitään kosketuskorkeudelta, toimistosiivoojat eivät siirtele tavaroita.
- Roska-astioiden tyhjennys ja pussien vaihto tarvittaessa.
-Mattojen imurointi
-Lattian nihkeä pyyhkiminen.

Toimiston keittiön siistiminen:
-Asiakkaan pyytäessä tiskit tiskataan
-Tiskipöydät ja tiskiallas pestään -Hanojen pyyhkiminen -Jäteastioiden tyhjennys ja roskapussien vaihto

Toimiston WC-tilojen ylläpitosiivous
-WC-pöntön ja käsienpesualtaan puhdistus
- Peilien pyyhkiminen - WC:n lattianpesu kostealla mopilla.
-Roskisten tyhjennys ja roskapussien vaihto.

Haluamme vielä selventää mitkä siivoukset luokitellaan lisäpalveluiksi ja ne kannattaa sopia erikseen siivouskumppanisi kanssa:
-WC:n ja toimiston käsipaperien hankinnat, niiden toimitus sekä täydennys
-Ikkunanpesut
-Ylähyllyjen pyyhintä ja muu tarkempi syväpuhdistus.
-Saippua- ja käsidesien hankinta sekä vaihto
-Viherkasvien hoitaminen
Kaikki nämä lisäpalvelut ovat myös tärkeä osa toimiston päivittäistä toimivuutta ja kannattaakin keskustella siitä mitä kaikkea haluat sisällyttää siivouspakettiisi. Yleensä sanotaankin että toimistosiivous toimii parhaiten silloin kun sitä ei edes huomaa. Vaikka tämän on joiltain osin totta, haluat varmasti myös tehdä yhteistyötä siivousyrityksen kanssa jonka palvelu pelaa ja kommunikointi toimii. Jos tarvitset toimisto siivousta Helsingissä, esimerkiksi MTB-Siivouspalvelu Oy on apunasi.


jaa