Blogi siivousalasta ja sen ammattilaisista

« Back to Home

Toimistosiivous pitää työpaikan viihtyisänä

Julkaistu

Siisteys on tärkeää monelta kantilta. Siistissä tilassa on mukavaa ja hygieenistä oleskella. Likaisuus taas on sekä epämiellyttävää että pahimmassa tapauksessa terveydelle haitallista. Siksi säännöllinen siivoaminen paitsi kotona, myös työpaikalla on ensiarvoisen tärkeää. Siivoamisen voi jokainen hoitaa itse, mutta yhä useampi haluaa ulkoistaa sen. Esimerkiksi koti- ja toimistosiivous on helppo ulkoistaa ammattilaisille, jotka hoitavat homman nopeasti ja tehokkaasti. Ja sinulla itselläsi jää aikaa muihin tehtäviin.

Miksi siivoukseen kannattaa työpaikalla panostaa?

Perinpohjainen toimistosiivous tai liiketilasiivous on tärkeää, sillä siisteydellä on vaikutusta moneen asiaan. Siistissä tilassa työntekijät ovat motivoituneempia tekemään töitä ja myös ylläpitämään siisteyttä, kuin pölyisessä ja likaisessa tilassa. Sisäilma pysyy puhtaampana ja pinnat hygieenisempinä, kun tiloja puhdistetaan säännöllisesti. Pöly ja lika voi hyvinkin johtaa ylimääräisiin sairastumisiin ja tautien leviämiseen. 

Työntekijöiden lisäksi tila kannattaa tietysti pitää siistinä myös asiakkaita ja muita sidosryhmiä varten. Siististä, järjestelmällisestä tilasta saa aivan erilaisen kuvan kuin huonosti hoidetusta. Asiakkaat ja sijoittajat luottavat huomattavasti todennäköisemmin yritykseen, jonka tila on raikas ja puhdas. Joku saattaa ajatella, ettei siisteydellä ole monessa ammatissa mitään tekemistä asiantuntevuuden kannalta. Itse olen eri mieltä. Siisteys ja järjestemällisyys kuuluvat jokaisen ammattilaisen työnkuvaan, sisälsi se sitten mitä tahansa.

Siivousta asiakkaan ehdoilla

Toimitilasiivouksen voi hoitaa hyvin erilaisilla tavoilla riippuen siitä mitä toimistossa tai liiketilassa tehdään, kuinka suuri se on, ketkä siellä työskentelevät ja niin edelleen. Usein on kohtuullista vaatia työntekijöitä hoitamaan pieniä päivittäisiä siisteyteen liittyviä tehtäviä, kuten omien tiskien laittamista koneeseen tai oman työpödän pitämistä järjestyksessä. Moni työntekijä ei kuitenkaan ilahdu ajatuksesta, että lattioita pitäisi alkaa työpäivän jälkeen moppamaan. Eikä se ole yrityksen kannalta usein kannattavaakaan, maksetaanhan näille työntekijöille oman alansa osaamisesta eikä siivoaminen todennäköisesti kuulu siihen. Siivousalan yrityksiä löytyy jo laidasta laitaa, joten jokaiselle yritykselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Monet yritykset ovat hyvin joustavia siivouksen sisällöstä ja ajankohdasta. Ammattilaisen, jollainen on esimerkiksi MTB-Siivouspalvelu Oy, tekemän siivouksen voi tilata päivittäin, viikottain tai vaikkapa vain kerran kuukaudessa riippuen siitä kuinka usein sille on tarvetta. 


jaa